THE HEALTHIEST BRAND ON PLANET EARTH. 100% ORGANIC, 100% ECOFRIENDLY, 100% FAIRTRADE, 100% HIGHEST QUALITY. GROWN IN THE CLEANEST & HEALTHIEST PLACE ON EARTH!

Panax Ginseng

informatie, soorten, geschiedenis, werking, gezondheid, voordelen, thee.

bioherby panax ginseng

1. Panax Ginseng, info, soorten, gezondheid, voordelen.

Het woord ginseng is een engelse vertaling voor het Chinese woord ‘Renshen’, wat zoiets betekend als ‘wortel die eruitziet als persoon’; dit verwijst duidelijk naar de karakteristieke vorm van de wortel van de ginseng plant.

 

De botanische naam Panax betekend ‘alles-genezer’ in het Grieks.

 

Ginseng werd van oorsprong gebruikt als een homeopathische medicijn in het oude China; er zijn zelfs boeken en verslagen terug gevonden die terug gaan naar 100 voor Christus! In de 16e eeuw was Ginseng Panax zo belangrijk dat er veldslagen plaats vonden om wie de Ginseng handel controleerde!

 

Ginseng Panax kan worden onderverdeeld in 3 soorten:

 

1.1. Verse Ginseng.

Verse Ginseng Panax moet gelijk na het oogsten worden gedroogd of gestoomd anders treedt er snel bederf op.

 

1.2. Witte Ginseng.

Witte Ginseng Panax wordt door Bioherby zon gedroogd na het schoonmaken. Deze manier van drogen kost meer tijd en energie maar wij geloven in dat deze manier de beste is doordat het zo natuurlijk mogelijk gebeurt. Vaak wordt ginseng gedroogd in verwarmde hokken. Bioherby wil haar producten zo natuurlijk mogelijk houden.

 

1.3. Rode Ginseng. 

Rode Ginseng Panax wordt geoogst, gestoomd en zon gedroogd gedroogd wanneer deze 6 tot 7 jaar oud is.

 

Naast ginseng Panax zijn er een heel scala aan ginseng planten, waaronder Amerikaanse ginseng (P. quinquefolius), Japanse ginseng (P. japonicus), kroonprins ginseng (Pseudostellaria heterophylla) en Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus). Hoewel ze allemaal de naam ginseng dragen behoren ze niet tot de ‘echte’ ginseng familie. Enkel Panax ginseng is ‘echte’ ginseng.

Ginseng Panax tekening

Panax Ginseng

2. Witte en rode Ginseng Panax.

Het verschil is dat rode ginseng gelijk wordt gestoomd en niet zoals de witte ginseng in de zon gedroogd, volgens de beoefenaars van de Chinese kruidengeneeskunde zorgt dit ervoor dat de sappen / vocht die aanwezig is in de verse ginseng wortel in de rode ginseng achterblijven tijden dit stoom process. Er wordt dus extra water toegevoegd en deze wordt dan weer bij het droogproces verdampt.

 

Veel wetenschappers beweren dat door het stoomproces de bioactiviteit van de Ginseng wordt verhoogd. De theorieën op deze processen lopen uiteen van streek tot streek en van land tot land. In Korea wordt de Rode Ginseng Panax het meest gebruikt en in China witte Ginseng panax.

3. Waarom is Ginseng Panax pas vanaf 5 jaar heilzaam.

werkzame stof in ginseng

Vanaf 4 jaar ontwikkelen de heilzame stoffen zich pas in de Ginseng plant.

Ginseng groeit erg langzaam. Het is wetenschappelijk bewezen dat de heilzame stoffen in de ginseng plant zich pas na 4 jaar groeien ontwikkelen. De plant krijgt na 4 jaar rimpels rond de nek, dan acht men de plant pas klaar voor consumptie.

 

Het probleem met ginseng extracten en met stukjes ginseng die worden verkocht is dat het meestal gaat om wortels die 1 tot 2 jaar oud zijn, sterker nog; veel ginseng extracten of stukjes / plakjes ginseng zijn NIET van de Panax familie maar Siberische ginseng. Dit is géén echte ginseng!

 

Hoe ouder de ginseng wortel hoe meer waard en hoe duurder. Dit komt omdat ginseng dus erg langzaam groeit en veel aandacht nodig heeft.

 

Er is een jaar geleden een witte Ginseng wortel van 90 jaar oud verkocht voor een half miljoen dollar!

 

Ginseng bevat verschillende farmacologische componenten, waaronder een reeks van tetracyclische triterpeensaponinen (ginsenosiden), polyacetylenen, polyfenolische verbindingen en zure polysachariden. Deze vormen zich dus pas na een jaar of 4 en zijn na 5 tot 6 jaar maximaal aanwezig.

 

Bioherby’s biologische ginseng Panax is gegarandeerd 7 jaar oud. Alle stoffen zijn maximaal aanwezig om een heilzaam effect te bereiken!

3. Waarom is van belang dat Ginseng Panax biologische geteeld wordt.

Omdat ginseng een wortel is en dus onder de grond groeit neemt het alle stoffen op die worden toegevoegd. 

 

Vergeet niet dat de wortel 7 jaar lang voeding tot zich neemt. Het is dus van uiterst belang dat de wortel 7 jaar lang enkel biologisch en natuurlijk voedsel krijgt! 

Ook worden er vaak ‘anabolen / groeihormonen’ aan ginseng toegevoegd om de ginseng wortel groter en ouder te laten lijken. Dit is natuurlijk absoluut schandalig, vaak worden juist deze wortels gebruikt om extracten van te maken.

 

Bioherby heeft als doel alle producten zo biologische en natuurlijk mogelijk te houden, ook de ginseng!

 

Bioherby garandeert 7 jaar oude biologische ginseng Panax!

5. Beter functionerende hersenen, Ginseng Panax een wondermiddel!

Ginseng is misschien wel het meest populaire kruidengeneesmiddel in de wereld. Het wordt dan ook al eeuwen lang gebruikt in Azië en Noord-Amerika.

 

Indianen gebruikten de wortel als een stimulans en om hoofdpijn te verhelpen, alsmede als behandeling tegen onvruchtbaarheid. Ook wordt ginseng Panax ingezet tegen temperatuur verhoging. (koorts, verkoudheid).

 

Ginseng wordt veel gebruikt om het concentratie vermogen te verbeteren en om sneller te kunnen analyseren, ook stimuleert het het geheugen en wordt het uithoudingsvermogen vergroot.

 

Het is bewezen dat ginseng het immuunsysteem versterkt, infecties bestrijdt en er wordt gezegd dat ginseng erectiestoornissen kan verhelpen.

 

Ginseng staat erom bekend dat het ‘ontstressende’ eigenschappen bezit en wordt dan ook aangeraden voor mensen die stress hebben of druk zijn in het hoofd.

verse ginseng

Vers geoogste Ginseng Panax

6. De 10 bewezen gezondsheid voordelen van Ginseng!

6.1. Het verbeterd de stemming en verminderd stress.

 

Het zijn veel studies gedaan naar de effecten en voordelen van ginseng panax. Een studie uitgevoerd door het Brain and Nutricion Research Centre in Engeland ging over het vermogen van ginseng om de stemming te verbeteren. Van de 30 vrijwilligers kreeg de helft in 3 ronden ginseng panax toegediend en de andere helft placebo’s. De resultaten waren verbluffend: 200 mg ginseng gedurende 8 dagen verbeterde de stemming aanzienlijk! 400 mg ginseng panax verbeterde de rust en de vrijwilligers konden sneller en beter hoofdrekenen!

 

Een andere studie uitgevoerd op de afdeling Farmacologie van het Central Drug Research Institute testte de effecten van Panax op ratten met chronische stress en vonden significante anti-stress-eigenschappen die konden worden gebruikt in stress geïnduceerde stoornissen. De 100mg panax ginseng verminderde de ulcus index, het bijnier gewicht en de plasma glucose niveaus. Het is dus een krachtig middel tegen chronische stress en een natuurlijk remedie om bijnier vermoeidheid te verminderen!

 

6.2. Verbetert de hersenen functies.

 

Ginseng stimuleert de hersencellen en verbetert de concentratie en cognitieve activiteiten. Uit onderzoek is gebleken dat consumeren van Panax Ginseng gedurende 12 weken de mentale prestatie van mensen met de ziekte Alzheimer aanzienlijk verbeterd. Een studie uitgevoegd door de afdeling Neurologie van het Clinical Research Instituut in Zuid-Korea heeft de effectiviteit van ginseng onderzocht op de cognitieve presentaties van Alzheimer patiënten. Na de ‘ginseng behandeling’  toonden de deelnemers zichtbaar vooruitgang, deze positieve lijn werd 3 maanden voortgezet. Nadat de behandeling met ginseng werd beëindigd, stopten de verbeteringen en zakten na verloop van tijd de niveau’s terug naar het niveau van de placebo gecontroleerde groep.

 

Dit suggereerde dat ginseng panax werkt als een natuurlijke behandelijk tegen de ziekte van Alzheimer. 

 

Er is ook een inleidende studie gedaan naar de effecten van ginseng panax met betrekking tot AHDD en AHDH, hieruit bleek dat test personen zich ‘rustiger en relaxter’ voelden. Op dit moment doet men hier onderzoek naar.

 

6.3. Heeft anti inflammatoire eigenschappen.

 

In Korea is een interessante studie gedaan naar de gunstige effecten van rode ginseng op kinderen na een chemotherapie behandeling en bij stamceltransplantatie in gevorderde kanker patiënt gevallen.

 

De studie ging als volgt: 

 

19 Patiënten kregen gedurende een jaar 60 mg rode ginseng panax als dagelijkse dosis. Elke 6 maand werd er bloed verzameld. De uitkomst van het onderzoek was verbluffend. Cytokininen of kleine eiwitten die verantwoordelijk zijn voor het transport van signalen naar de hersenen en om celgroei te reguleren namen snel af, dit in tegenstelling tot de placebo groep. Deze studie suggereert dat rode ginseng een stabiliserend effect heeft op ontsteking cytokines bij kinderen met kanker na chemotherapie.

 

Een in 2011 gepubliceerde studie in het American Journal of Chinese Medicine betrof ook een studie op inflammatoire cytokines; ratten kregen 100mg rode ginseng panax gedurende 7 dagen lang na deze 7 dagen bekeek men de ratten, de ontstekingen bleken aanzienlijk afgenomen en de schade die reeds veroorzaakt was aan de hersenen door de ontsteking was afgenomen.

 

Een andere studie bij dieren met betrekking tot de anti inflammatoire eigenschappen;

Ginseng panax werd getest op 40 muizen met allergische rhinitis, een veelvoorkomend luchtweg ontsteking ziekte. Aan het einde van de studie was duidelijk dat de ginseng panax de allergische ontsteking reactie in de muizen aanzienlijk deed afnemen.

 

Ginseng Panax ; één van de beste anti inflammatoire homeopathische voedingsmiddelen!

 

6.4. Helpt bij het afvallen.

 

Ginseng panax werkt als een natuurlijke eetlust remmer. Daarnaast verhoogd het de stofwisseling in je lichaam en helpt het het lichaam om vet te verbranden in een sneller tempo. Je metabolisme gaat erdoor omhoog.

 

Een studie uitgevoerd door het Tang Center for Herbal Medicine Research in Chicago heeft de anti diabetische en anti obesitas effecten van ginseng panax gemeten in volwassen muizen; de muizen werden geïnjecteerd met 150mg ginseng panax gedurende 12 dagen. Op dag 5 hadden de muizen die de ginseng toegediend hadden gekregen een significant lagere bloedglucose waarde dan de muizen die geen ginseng panax kregen. Op dag 12 was de glucose tolerantie in de muizen vele malen hoger en was de totale bloedsuiker spiegel gedaald met maar liefst 53 procent! Ook vertoonden de behandelde muizen een gewichtsverlies van 6 gram gemiddeld. *van 51gram naar 45 gram.

 

6.5. Behandelt seksuele stoornissen. 

 

Het innemen van ginseng panax lijkt de seksuele opwinding te verbeteren en erectiestoornissen te verminderen en zelfs te verhelpen.

 

Een in 2008 uitgebracht onderzoek dat gebaseerd was op 28 studies toonde de effectiviteit van rode ginseng aan met betrekking tot erectiestoornissen. Onderzoekers menen dat er meer en uitgebreidere studies nodig zijn om het effect van rode ginseng op erectiestoornissen wetenschappen te bewijzen.

 

Van de 28 studies toonden er 6 aan dat rode ginseng werkelijk een verbetering liet zien in de groep die de rode ginseng panax toegediend kreeg in tegenstelling tot de placebo gecontroleerde groep.

 

4 Studies hebben de effecten getest van rode ginseng op de seksuele driften en vergeleken met de placebo groep zijn alle onderzoeken positief uitgevallen voor de groep die de rode ginseng toegediend kreeg.

 

Een onderzoek gedaan in 2002 aan het Department of Physiology aan de Zuid Illinois Universiteit van Medicijnen gaf aan dat Ginseng’s ginsenosiden componenten een erectie konden opwekken door het induceren van de vasodilatatie en het ontspannen van de zwellichamen in de penis. Het is het vrijgekomen stikstofoxide uit endotheelcellen en de perivasculaire zenuwen die direct de zwellichamen beïnvloeden.

 

Ook wees ditzelfde onderzoek uit dat Ginseng Panax rechtstreeks effect heeft op het centrale zenuwstelsel en een aanzienlijke verandering in de activiteit in de hersenen teweeg breng dat hormonaal gedrag beïnvloed.

 

6.6. Ginseng verbeterd de longfunctie.

 

Door een Ginseng behandeling daalt het aantal longbacterie aanzienlijk. Studies met ratten hebben aangetoond dat ginseng de groei van cystische fibrose, een veel voorkomende longziekte, kan verminderen en zelfs genezen.

 

In een studie uit 1997 werden ratten dagelijks geïnjecteerd met ginseng en na 2 weken toonde de behandelde groep ratten een aanzienlijke verbetering van de luchtwegen met betrekking tot de bacteriële infectie.

 

Onderzoek heeft ook aangetoond dat ginseng heilzaam werkt tegen de longziekte chronische obstructieve longziekte (COPD), dat wordt omschreven als een ziekte die de longen steeds slechter maken in het opnemen van zuurstof en met de tijd erger en erger wordt.

Volgens dit onderzoek werkt het innemen van ginseng panax door de mond als remedie tegen COPD en lijkt het de longinhoud en functie te bevoordelen.

 

6.7. Verlaagt de bloedsuikerspiegel.

 

Verschillende studies hebben aangetoond dat Ginseng de bloedsuikerspiegel bij mensen met type 2 diabetes verlaagd. Dit wijst erop dat Ginseng een natuurlijk remedie is. Volgens de Universiteit van het Maryland Medical Center is in deze studie aangetoond dat de personen met type 2 diabetes die ginseng innamen voor of tegelijk met een drankje met een hoogsuiker gehalte, minder last hadden van een verhoging van de bloedsuiker spiegel.

Een andere studie die gedaan is door het Human Cognitive Neuroscience Unit uit het Verenigd Koninkrijk heeft aangetoond dat ginseng panax een verlaging van de bloedsuikerspiegel tot gevolg heeft een een na de consumptie van glucose. Dit bevestigd dat Ginseng glucoregulatoire eigenschappen bezig!

 

6.8. Anti kanker eigenschappen.

Onderzoek heeft aangetoond dat Ginseng Panax over krachtige anti-kanker eigenschappen bezit door Ginsengs eigenschap om de tumorgroei te remmen. Hoewel er meer onderzoek nodig is naar dit onderwerp bevestigen onderzoek rapporten dat ginseng verbeteringen in de celstructuur van T-cellen en NK-cellen (natural killer cellen) te weeg brengt gezamenlijk met andere mechanismen zoals oxidatieve stress, apoptose en angiogenese.

 

Wetenschappelijke reviews beweren dat ginseng panax doormiddel van anti-inflammatoire, anti-oxidant en apostolische mechanische in staat zijn om de gen expressie te beïnvloeden van de tumorgroei. Dit laat zien dat ginseng misschien wel het natuurlijke middel is tegen kanker.

 

6.9. Boost het immuunsysteem.

 

Het grootst en meest onderbouwd gezondheid voordeel dat Ginseng te bieden heeft is zijn kracht om het immuunsysteem te boosten!

 

Ginseng panax helpt het lichaam en immuunsysteem te vechten tegen infecties en ziekten.

De wortels van de Ginseng worden al eeuwen gebruikt om de weerstand te versterken tegen allerlei infecties en ziekten.

 

Verschillende klinische studies hebben aangetoond dat ginseng de prestaties van de cellen die een rolspelen met betrekking tot immuunsysteem reguleert, inclusief de macrofagen, NK cellen, dendritische cellen, T-cellen en B-cellen. Ginseng produceert anti microbiële stoffen die werken als een afweermechanisme tegen bacteriële en virale infecties. Studies wezen uit dat Ginseng het aantal bacteriën in muizen drastische verminderd!

biologische witte ginseng

Bioherby's biologische 7 jaar oude Ginseng waar de heilzame stoffen optimaal aanwezig zijn.

duurste ginseng

$500.000 USD witte Ginsen Panax.

mens ginseng

Biologische Ginseng Panax met menselijke trekken.

biologische rode ginseng

7. Hoe maak je Ginseng Panax thee.

Goeie vraag! hoe maak ik Ginseng thee?

 

In het oude China drinken mensen al Ginseng thee voor meer dan 5000 jaar! In de Chinese kruidengeneeskunde zegt men dat je al voldoende ginseng panax thee binnenkrijgt als je één kopje Ginseng thee per dag drinkt!

 

U gaat als volgt te werk:

 

Pak de ginseng wortel in de hand en pak een keukenmesje dat scherp is.

 

Schaaf met het keukenmensen een eetlepel spaanders van de wortel af en doe deze in het metalen Bioherby thee eitje. Doe er kokend water bij en laat deze afkoelen gedurende 10 minuten. Wij denken dat voor een optimale extractie van de gezondheid componenten uit de ginseng spaanders u de ginseng thee minimaal 10 minuten tot maximaal een uur kan laten trekken. 

 

In de Chinese cultuur is het gebruikelijk de spaanders waarvan panax ginseng thee is gezet als garnituur te gebruiken in avond avond eten! 

 

Bon appetite!

Bioherby's 7 jaar oude bio rode Ginseng

8. Bioherby’s 7 jaar oude biologische Ginseng Panax.

Of bestel gelijk hieronder!